Z Vyšehradu jsme se vrátili bez bodů

FK Slavoj Vyšehrad - SK Sokol Brozany 2:0 (1:0)
8. kolo | DIVIZE sk. B | -sk-

Los osmého kola divizní skupiny B nám, jako soupeře, přisoudil tým Slavoje Vyšehrad. Na vyšehradské umělé trávě jsme chtěli navázat na dobrý výkon z minulého víkendu, kdy jsme na domácím hřišti porazili Čelákovice.

Už v první minutě jsme se dostali do přímého ohrožení vyšehradské branky. Centr Vaňka sklepl na vápně Mašanský Brožíkovi, ten ale svou dělovku poslal vysoko nad domácí branku. V jedenácté minutě o sobě dali vědět i domácí. Dalekonosná střela Frohna ovšem patřila do kategorie propagačních. O dvě minuty později se do dobré příležitosti dostal Vratislav Brožík, když se nebojácně pustil mezi domácí obránce. Ti ale celou situaci zvládli na jedničku, a tak jeho střela skončila pouze zblokována mimo domácí branku. Sedmnáctá minuta přinesla opět vzrušení v pokutovém území domácích. Na centr Vacka z levé strany si dobře naběhl Mašanský, který ovšem nedokázal svůj hlavičkový pokus ideálně usměrnit. Ve dvacáté sedmé minutě zahrozili i domácí. Kolem Diveckého se do pokutového území prosmýkl Kavka, který přihrávkou „pod sebe“ našel na hranici vápna stojícího Kočího, jehož pohotová střela byla našimi obránci zblokována na roh. O pět minut později se znovu o slovo přihlásili naši borci. Vacek svou přihrávkou mezi domácí obránce vyslal Brožíka, který se snažil najít ve vápně lépe postaveného Kopeckého. K němu se ale míč, díky zásahu domácí obrany, bohužel nedostal. Třicátá šestá minuta přinesla první vyloženou šanci Vyšehradu. Na centr z levé strany si dobře naběhl Kohout, jehož hlavička byla zblokována a následná dorážka Kavky skončila vysoko v ochranné síti. O čtyři minuty později vyzkoušel pozornost domácího Víška Vacek. Jeho dalekonosnou střelu ale brankář před dobíhajícím Mašanským v klidu ukryl do náruče. O další dvě minuty později se opět jiskřilo před brankou domácích. Vacek vybojoval míč na pomezní čáře, prostrčil ho na Kühna, jehož následnou střelu z úhlu Víšek reflexivně vyrazil na roh. Ve čtyřicáté páté minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Pronikajícího Bošanského ve vápně nedovoleně zastavil Havránek. Z následně nařízeného pokutového kopu se Frohna nemýlil – 1:0.

V šedesáté první minutě už to bylo o dvě branky. Ve skrumáži před naší bránou se nejlépe zorientoval domácí Švejda, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. O sedm minut později jsme se opět dostali do přímého ohrožení domácí branky. Gnahoui našel svým centrem ve vápně stojícího Vítězslava Brožíka, který sice předskočil domácího brankáře, ale jeho teč skončila zase jen mimo tyčemi. Sedmdesátá třetí minuta přinesla naší další ojedinělou šanci druhého poločasu. Na hranici pokutového území se dobře uvolnil Gnahoui, jeho střela ale skončila opět mimo. Tři minuty před koncem řádné hrací doby jsme se přeci jen chvilku radovali ze vstřelené branky. Po narážečce Vacek – Brožík – Gnahoui – Mašanský skončil míč v domácí síti. Branka ovšem nebyla uznána pro údajný ofsajd. V devadesáté minutě ještě naposled zahrozili domácí. Slezák na hranici pokutového území prostrčil míč na osamoceného Kavku, jehož následnou střelu vytěsnil Havránek na roh.

Jan Kudlička: "Je to jednoduché, nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Zase jsme prohráli na Vyšehradě 2:0. První půle nám přitom docela vyšla, měli jsme dokonce i mírnou převahu a tři pološance. Pak ale přišla zbytečná chyba gólmana, neměl v tom prostoru, kam vyběhl, ani co dělat. Dostali jsme gól do kabiny, ve druhém poločase přišla náhodná druhá branka, šťastná pro domácí, a bylo po zápase. Dvacet minut jsme Vyšehrad nepustili za půlku, bylo to však bez efektu. Některé naše hráče jsem vůbec nepoznával, přestože jsme až na jedinou výjimku nastoupili v optimální sestavě."

Radek Divecký: "Naše hra směrem dopředu je špatná, málo bojujeme o balon. Na konci první půle si domácí útočník Bošanský zaběhl do lajny a náš brankář Jirka Havránek udělal v tu chvíli chybu. Pokud by nevyběhl, asi by k penaltě nedošlo. Ale nechci ho kritizovat, to je všechno jen kdyby. Máme dostatečně kvalitní tým na to, abychom hráli do třetího nebo čtvrtého místa, jenomže je už polovina podzimu a my máme jen sedm bodů. A to je velké zklamání. Hlavně utkání venku jsou z naší strany tragická. Možná nám však vzaly nějaké síly i domácí pohárové zápasy s Mostem a Duklou Praha, v nichž jsme se chtěli vytáhnout."
 
Branky: 45. Frohna (p), 61. Švejda
ŽK: 0:3
Rozhodčí: Kotalík
Diváci: 283
       
Sestava: Havránek – Vaněk (24. Tupý), Pešula, Divecký, Kühn Jakub (62. Brožík Vítězslav) – Vacek, Kopecký, Ghanoui, Hora - Brožík Vratislav (67. Havrda), Mašanský

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Šňůra na krk
Cena:
60 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER