Z města sklářů jsme odjeli s porážkou

FC Nový Bor - SK Sokol Brozany 3:0 (1:0)
6. kolo | DIVIZE sk. B | Radek Valenta, -lap-,-sk-

Ovšem nutno dodat, že po prvních třiceti minutách to na třígólové vítězství domácích vůbec nevypadalo.

„O soupeři jsme měli dost informací, hlavně hráči černé pleti vzbuzovali obavy. Mají totiž výborné a rychlé zpracování míče s okamžitým přechodem do útoku a nebezpečným zakončením. A to se na začátku utkání potvrdilo," říkal domácí sekretář Jiří Obrovský.

Do zápasu jsme vlétli jako uragán a nebýt domácího gólmana Blumentritta, který lapil tři čisté gólovky, šance Nového Boru na bodový zisk by spadly do říše nesplněných snů.

Ve dvacáté šesté minutě jsme navíc měli výhodu pokutového kopu, ale Havrda, který penaltu kopal, orazítkoval jen tyč.

Patnáct minut před poločasem jsme soupeře uzamkli na jeho polovině. „V tu chvíli bylo před naší bránou hodně horko," konstatoval novoborský sekretář.

A pak přišla 39. minuta, domácí zahrávali rohový kop, na který si nejvýše vyskočil Vlk a bylo to 1:0. Do konce prvního dějství měla po jedné šanci obě mužstva, ale skóre se nezměnilo.

Po obrátce naši borci přidali, prokazovali zkušenost na všech postech, jenže Novoborští měli náš herní systém dobře přečtený a ze své obranné ulity podnikali nebezpečné akce. V 59. minutě se domácí dočkali druhého gólu, když se po závaru před naší brankou prosadil Lebruška – 2:0.

Deset minut nato byl překvapení dokonáno. Na dlouhý míč od Demkeho z poloviny hřiště si naběhl střídající Červeňák, jenž Tupému ukázal záda a parádním způsobem přehodil gólmana Kudrnu – 3:0.

Navýšit už tak nečekaně jednoznačné skóre ve prospěch Nového Boru mohl v závěru zápasu Lebruška, když rozhodčí nařídil pokutový kop za hraní rukou v naší šestnáctce, ovšem brankář Kudrna mu jeho pokus vystihl.

Přesto na stadionu ve městě sklářů zavládla v sobotu veliká radost. „Je pro nás velice potěšitelné, že se dokážeme herně prosadit i proti mužstvům jako jsou Brozany. V sobotu makali všichni, prostě celé mužstvo," těšilo nejen Jiřího Obrovského, ale i téměř sto padesát skvělých fanoušků. „Byl to velice silný soupeř, ofenzivně naladěný, v útoku důrazný. A kdyby proměnil penaltu, bylo by to asi o něčem jiném," ví lodivod Kubáň.

„My jsme se více osmělili po našem prvním gólu, a o přestávce tušili, že Brozany ve druhém poločase hru více otevřou, což se potvrdilo. Výsledek je pro ně asi až příliš krutý, ale nás pochopitelně velmi potěšil," usmíval se domácí kouč.

Herně jsme nepropadli, ovšem za to se body nedávají. „ Co je nám platné, že se nám v poli daří, když nejsme produktivní. Navíc dostáváme hodně branek. Samozřejmě ta naše neproměněná penalta byla důležitá, ovšem jen tím to nebylo. Že jsme byli lepší? Podobné řeči odmítám. Když prohrajete 3:0, tak jste asi lepší být nemohl," zůstal nad věcí manažer našeho týmu Ján Kudlička.

Branky: 39. Vlk, 59. Lebruška, 70. Červeňák
ŽK: 2:2
ČK: ---
Rozhodčí: Severýn
Diváci: 150
       
Sestava: Kudrna – Vaněk, Tupý, Pešula, Janda – Franc, Kopecký, Havrda (70. J. Kühn), Hora (70. Tuzar) – Ahmed (80. Brožík), Sdiri

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Hrnek 90 let
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER