Derby s Litoměřicemi rozhodl až penaltový rozstřel

FK Litoměřice - SK Sokol Brozany 0:0 | 5:4 PK
14. kolo | DIVIZE sk. B | -lap; -sk-

Z pohledu fotbalových fanoušků z Litoměřicka se derby domácího FK s naším Sokolem, lídrem divizní skupiny B, stalo šlágrem 14. kola.

Bod je dobrý, neprohráli jsme...
Přemysl Bičovský, trenér

Po závěrečném hvizdu se z dvoubodového zisku radovali až po penaltovém rozstřelu domácí zásluhou Kuby Novotného, když před ním selhal zkušený bek Jiří Vacek.

V reálu se od prvních minut z obou stran projevovala snaha dostat se do uklidňujícího vedení. Obrany ovšem pracovaly spolehlivě, lépe než útoky. Chyběla překvapivá příhra za záda soupeře. A tak se do 20. minuty musely sympaticky po střechu zaplněné ochozy (rekordní návštěva divize, přes tisícovku diváků) spokojit s málem.

Domácí Dolejška pálil z ostrého úhlu těsně nad, aby na druhé straně odpověděl střelou pánu bohu do oken jeden ze záložníků z druhé vlny. Za zajímavou herní situaci lze považovat tu, která se narodila po půlhodince zápasu. Zleva odcentroval na levačku Dolejšky Hála, ale jeho střelecký pokus plackou z místa pokutového kopu šel kus mimo.

To se na druhé straně naproti svému kolegovi v bráně Vachovi musel natahovat exligista Víšek. Francovu ránu z dobrých 25 metrů stihl vyrazit. K míči se dostal kanonýr Potočný, ale nenašel u pravé tyčky z nulového úhlu kousek volného místečka, aby otevřel skóre. Víšek se totiž stihl včas přesunout.

O tři minuty později jsme zahrávali přímý volný kop. Stoper Uka našel na hranici velkého čtverce hlavu Potočného, ale ten stejně jako Dolejška neměl seřízená mířidla.

V závěru prvního dějství se narodila slibná akce domácích v podobě české uličky Stožického, ale Vacho nezůstal viset na brankové čáře a včasným vyběhnutím eventuální šanci Tichého pohnout ukazatelem skóre zlikvidoval.

„Zatím to je z obou stran opatrnost zbytečně nechybovat, a tak neinkasovat. Hovořit v těchto návaznostech o vyložených příležitostech by mohlo být chápáno jako nadsázka,“ ohlédl se za první pětačtyřicítkou odválčených minut sportovní manažer domácích Jaroslav Zlata.

Krátce po přestávce nebyla o dramatičtější momenty před oběma gólmany nouze. Hned v 47. minutě se dostával do slibného zakončení Tichý, avšak střela z jeho pravačky postrádala razanci, takže Vacho si balon hravě sebral. Téměř z protiútoku se gólově mohlo urodit, neboť se na druhé straně dostal k míči nepokrytý Benda. Naštěstí pro Litoměřické jeho trknutí směřovalo sice do protipohybu brankáře Víška, ale současně i nad.

Hodně starostí nadělal FK i přímák v podání Šollara. Jeho ostrá střela se odrazila od zdi k Maričovi, ale i ten v zakončení váhal až prováhal. Tak trochu špetka nezbytného fotbalové štěstíčka se usmála na domácí v 55. minutě. Na přetažený centr zleva si za záda celé litoměřické defenzivy naběhl Franc, nicméně ani on si s koncovkou právě nejefektivněji nestihl poradit.

Snažení vyhnout se případnému penaltovému rozstřelu se snažila rozlousknout obě mužstva. Blíže k tomuto oříšku byli v 86. minutě domácí. Zleva poslal míč za záda naší obrany Stožický. Na jeho nadýchaný centr si naběhl pravý obránce Novotný. „Velká škoda. Neodhadnu, kolik decimetrů mi chybělo k tomu, bych balon napálil do volného kouta brozanské brány,“ litoval možnosti stát se jediným střelcem duelu ofenzivní obránce FK.

Ke slovu přišel penaltový rozstřel. V něm se postaral o výhru při rozhodujícím pokutovém kopu střídající dvacetiletý Jakub Novotný, když před ním zaváhal Jiří Vacek.

„Z naší strany samozřejmě velká spokojenost. Hráli jsme s lídrem tabulky, který má velkou ofenzivní sílu. My jsme se s tím dokázali vyrovnat a troufám si tvrdit, že jsme s favoritem sehráli vyrovnané utkání. Bylo to klasické derby, nikdo si nedaroval ani centimetr hřiště, každý souboj byl tvrdý. Potkala se dvě fotbalová mužstva, a i když nepadl v normální hrací době ani jeden gól, myslím, že si diváci přišli na své,“ zhodnotil duel domácí kouč Štefan Knapík.

„Bod je dobrý, neprohráli jsme. Bohužel v prvním poločase jsme se nedostali do hry, druhá půlka byla lepší. Nějaké šance jsme měli my, nějaké domácí. Myslím, že ta remíza je nakonec spravedlivá. Penalty už jsou pak loterie,“ dodal Přemysl Bičovský.
Ten věděl, že jeho svěřenci nepodali optimální výkon. „Máme za sebou nějakých třináct, čtrnáct kol, které jsme odehráli většinou velmi dobře. V těch posledních duelech už to není ono, ale musíme se snažit. Pokud chceme za týden s Lovosicemi, se kterými to bude hodně těžké, uhrát nějaké body, musíme se zlepšit.“

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
ŽK: 
2:1
Rozhodčí: 
Kyncl
Diváci: 
1.169
Sestava: 

Vacho - Kopecký (79. Bittengel), Uka, Tupý, Vacek - Franc, Cibulka, Šollar (67. Gnahoui), Marič - Potočný, Benda

VIDEO

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

8. 6. 2015 | A - tým
Předposlední kolo divizní fotbalové soutěže svedlo k...
18. 11. 2014 | A - tým
Podzim zakončil náš „A“ tým parádně, když v okresním derby...
7. 11. 2014 | A - tým
Dvě kola zbývají do konce podzimní části v divizní...
11. 6. 2014 | A - tým
V předposledním 29. kole divize B byli vzhledem k...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Sklo 0,5l
Cena:
300 Kč*

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER