K úspěchu přispěli dříč Divecký a penaltový mág Starczewski

SK Sokol Brozany - AFK LoKo Chomutov 1:0 (np)
16. kolo | DIVIZE sk. B | Otakar Gabriel; -sk-

Celky z opačných pólů tabulky změřily síly v úvodním jarním kole divizní skupiny B. Náš tým soutěž vede, ovšem hosty z Chomutova bude čekat bitva o únik z pater hrozících sestupem. AFK LoKo Chomutov je rezervním týmem druholigového Baníku Most a tak využil situace, že Most hrál v Třinci už v sobotu a v nedělní sestavě tak byla více než polovina hráčů z druhé nejvyšší české soutěže.

Utkání bylo vyrovnané. Na hře Chomutova se projevila účast hráčů druholigového Mostu.
Přemysl Bičovský, trenér

Kouč Přemysl Bičovský nemohl počítat s gólmanem Vachem a Cibulkou, kteří si přinesli trest z posledního podzimního duelu s celkem Lovosic, stále zraněný je nejlepší střelec Benda a pouze z hlediště sledovali střetnutí Marič s rukou v sádře a Potočný, který již hraje nejvyšší soutěž v dresu Teplic.

Brankáři Starczewski a hostující Divkovič však míč za svá záda za celých devadesát minut nepustili a tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Pokutového kopu se však diváci dočkali již po hodině hry, kdy průnik Černého zastavila obrana hostů faulem, k exekuci se postavil Šollar, jeho střela se však mezi tyče nevešla.

Po závěrečném hvizdu tedy přišel na řadu penaltový rozstřel. Po čtyřech pokusech na obou stranách bylo rozhodnuto. První dva pokutové kopy hostů skončily za zády Filipa Starczewského, i když na druhý pokus si sáhl, ale střely Veselinoviče a Heiera dokázal vyrazit a když nezaváhala naše čtveřice Franc, Klimpl, Verbíř a Divecký - bylo rozhodnuto.

"Se ziskem dvou bodů jsem spokojený," prozradil Přemysl Bičovský a pokračoval: "Utkání bylo vyrovnané a na hře Chomutova se projevila účast hráčů druholigového Mostu. Přeci jen, jsou to profíci, kteří se fotbalem živí, trénují prakticky každý den a to muselo být znát. Zápas to byl zřejmě remízový, oba týmy měly několik šancí a kdyby se nám podařilo proměnit penaltu, mohli jsme mít tři body, ale jak jsem již říkal, za současné situace dva body beru."

Radek Divecký, jeden ze čtveřice úspěšných penaltových střelců, byl po celé střetnutí oporou našeho celku. "Všichni noví hráči odvedli maximum, ale vyzdvihnout musím výkon Diveckého. Ten odvedl opravdu hodně práce."
Radek Divecký tak hrával první ligu s Pavlem Verbířem a nyní se sešel s jeho synem, Pavlem Verbířem juniorem. Ten nastoupil jako střídající hráč a oproti ustálené podzimní sestavě, se kromě Diveckého představili i Jakub Černý a Tomáš Písař. "V této sestavě jsme hráli poprvé, uvidíme, co přinesou další zápasy. Do týmu se po Chomutovu vrátí pouze gólman Vacho, ale Starczewski chybu neudělal, chytil dvě šance a potom nás podržel při penaltách. Benda začal vyklusávat a já bych jeho absenci viděl tak ještě na čtrnáct dní. Jdeme však zápas od zápasu a nyní se už soustředíme na další střetnutí," tvrdí Přemysl Bičovský.

I v dalším kole budeme mít výhodu domácího prostředí, když přivítáme Sokol Libiš. "Čeká nás další těžký soupeř, v jeho středu je hodně vysokých hráčů a spoléhá na standardní situace. A právě z nich rozhodl i víkendový duel proti Litoli, když doma vyhrál 3:2," varuje Bičovský.

Hodnocení článku: 
Average: 3.8 (4 votes)
ŽK: 
4:5
ČK: 
89. Maruna (Chom)
Rozhodčí: 
Vitner
Diváci: 
345
Sestava: 

Starczewski - Bittengel, Uka, Tupý, Vacek - Černý (74. Verbíř), Klimpl, Šollar, Franc - Písař (62. Kühn), Divecký

VIDEO

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Minidres
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER