Litoli zlomilo vaz deset minut druhé půle

SK Sokol Brozany - FK Litol 3:1 (0:0)
9. kolo | DIVIZE sk. B | Otakar Gabriel; -sk-

V devátém kole divizní soutěže zavítali na náš stadion fotbalisté Litole, desátého celku skupiny B. Vaz hostům zlomilo deset minut druhé půle. Do vedení jsme šli v 57. minutě a v 67. minutě už svítilo na ukazateli skóre Brozany – Litol 3:0.

Soupeř v prvním poločase dobře bránil, přijel s vyloženě defenzivní taktikou...
Přemysl Bičovský, trenér

Celek z Kolínska vsadil na obranu a v prvním poločase nám toho příliš nedovolil. Do vyložené šance se dostal pouze Benda, který se sice ocitl sám před brankářem Kelerem, ten však zmenšil našemu kanonýrovi střelecký úhel a ránu stačil zlikvidovat. Pak už diváky zaujali jen dvě situace, obě po střelách z trestných kopů. Potočný však pálil těsně vedle a stejně se vedlo i bývalému ligistovi Jindráčkovi (ročník narození 1970).

„Soupeř v prvním poločase dobře bránil, přijel s vyloženě defenzivní taktikou, my jsme však míče zbytečně nakopávali a při kombinaci bylo zase v naší hře příliš doteků,“ nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců do přestávky kouč Přemysl Bičovský a dodal: „Cílem hostů bylo neinkasovat a to se jim dlouho dařilo.“

Pauzu vyplnilo blahopřání našeho vedení k jubileu. Michal Starczewski vstoupil do řad padesátníků a v dobách kdy hrával za brozanský celek dokázal nastřílet 21 branek.

Po přestávce náš tým přišpendlil soupeře a dočkal se i brankového koření. V 58. minutě si na rohový kop naskočil Benda a poslal nás do vedení. O pět minut později se stejný hráč radoval podruhé, když zužitkoval ideální přihrávku France. Hosté byli na ručník a toho využil Marič a zvýšil na 3:0.

„Utkání bylo o tom, kdy se nám podaří vstřelit první branku, po ní se defenzíva soupeře rozsypala. My jsme pak začali hrát svou hru, přišly další branky a další šance jsme ještě nevyužili,“ litoval kouč Bičovský.

Vedli jsme o tři branky, ovšem gólman Vacho čisté konto neudržel, když ho z nařízené penalty překonal Jindráček. V závěru se zdálo, že se prosadí i Potočný, když Keler pouze vyrazil střelu, kterou mezi tyče vyslal střídající Gnahoui, ale dorážku Potočného vykopl z čáry obránce Janeš.
Stav už se nezměnil a my si tak připsali na konto další vítězství.

V dalším kole čeká na náš celek cesta na hřiště Horních Měcholup. „Bude to těžký soupeř, ale chceme udělat dobrý výsledek,“ ubezpečil Přemysl Bičovský. Případnému boji o postup se brání. „O postupu se u nás vůbec nemluví, jdeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat a zatím se nám daří.“

Hodnocení článku: 
Average: 5 (3 votes)
Branky: 
Benda 2, Marič - Jindráček (p)
ŽK: 
0:1
Rozhodčí: 
Štěrba
Diváci: 
170
Sestava: 

Vacho - Bittengel, Uka, Tupý, Vacek - Franc (88. Henzl), Cibulka (70. Klimpl), Šolar (75. Gnahoui), Marič (70. Kühn) - Benda (83. Kopecký), Potočný

VIDEO

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

4. 5. 2015 | A - tým
Zní to až neuvěřitelně, ale je to fakt. Fotbalisté Litole...
15. 4. 2014 | A - tým
Ani v dalším jarním utkání nenašli svěřenci Jiřího Němce...
17. 9. 2013 | A - tým
Pouze jeden bod jsme si přivezli z duelu šestého kola...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Minidres
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER