MOL CUP: Dvě branky v síti Mostu a postup do druhého kola

Mostecký FK - SK Sokol Brozany 0:2 (0:1)
1. kolo | MOL Cup | Autor: Tomáš Bubeníček

Do pohárového zápasu jsme vstoupili s pár změnami oproti prvnímu soutěžnímu utkání ve Velvarech. I soupeř nenastoupil v tradiční sestavě a měl z většiny mladé zastoupení.

Od samého začátku jsme byli aktivnějším mužstvem a potvrzovali to i časté kombinace a průniky po obou stranách. V 8 minutě přišlo, mimo centrů ze stran, uvolnění Tichého, který však vhodně nenačasoval svou kolmici mezi stopery na nabíhajícího Bendu. Následně ani na podruhé se před bránou Benda k míči nedostal, když nabíhal na přihrávku centrujícího Vlčka. Uběhlo 10 minut, kdy se hrálo pouze na půli soupeře a poprvé o sobě dali vědět i hráči Mostu. Z jejich postupného útoku po pravé straně však nebyl nakonec ani žádaný rohový kop. Následně byla hra opět v režii Brozanských a následovalo několik pěkných momentů.

Započal je ve 12 minutě pěknou střelou z 25 metrů Hajdarevič. Střela sice letěla mimo bránu, ale mostecký brankář Hanus nemohl zůstat klidný. Minutu po té byl u balonu opět Hajdarevič, když vyslal průnikovou přihrávku na zabíhajícího Mariče, který však před Hanusem neuspěl a poslal svou střelu vedle tyče. Další pěknou akci vymysleli brozanští na pravé straně, kdy po kombinaci Benda, Tichý, Vlček neměl Benda potřebné štěstí k usměrnění centru do branky. Při dlouhému tlaku a držení míče jsme občas zapomínali na bránění. Toho využili mostečtí a během pár rychlých přihrávek se dostali až k centru do vápna, kde však stál připravený Vávra. Občasné zaspání se projevilo opět ve 20. minutě, kdy se po našem rohovém kopu valil do otevřené obrany tříčlenný mostecký útok. Tento protiútok však před vápnem skončil špatnou rozehrávkou a toho mohli opět využít Brozany.

Ve 21 minutě, po nevydařeném protiútoku Mostu, se míč během 4 přihrávek z jednoho nebo dvou doteků dostal až na z leva nabíhajícího Tichého, který v souboji s brankářem Hanusem konečně uspěl, neukvapil se a poslal míč na přední tyč, kolem jeho pravé nohy.

Po gólu náš tlak pozvolna ustával a šancí ubývalo. I přesto se ještě do konce poločasu diváci nenudili. Ve 30 minutě se uvolnil po kličce na rohu vápna opět Tichý, předešlý klid v koncovce však znovu nezopakoval. V pološanci se objevil také Marič, když se jeho střílený centr snesl až na branku, kde musel brankář zasahovat.

Čekala nás poslední pětiminutovka prvního poločasu a opět zahrozil i Most. Po cíleném centru z levé strany si na přední tyč naběhl Mirga, který ovšem svou střelou z „voleje“ nemířil přesně. Poslední slovo v prvním poločase mělo ale naše mužstvo. Hajdarevič se uvolnil s míčem na vápně a pořádně protáhl Hanuse. První poločas byl převážně v naší režii, kdy jsme drželi míč a dostávali se do mnoha šancí. Jen koncovka byla přesná pouze jednou.

Do druhého poločasu mostečtí vystřídali a poslali do hry hned dva zkušenější hráče Láchu a Vaita. Hned v první minutě jsme sice měli první šanci my, v podobě střely Vlčka, však v následných minutách bylo znát vystřídání domácích. Mostečtí nás dostali pod tlak a hrozili po stranách. Svůj tlak potvrdili v 52 minutě, kdy se po přímém kopu objevili v malém vápně osamoceni dva hráči, kteří po odrazu dokázali míč dostat až za záda Vávry. Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Rozhodčí branku po odmávaném ofsajdu neuznal.

Neuznaný gól nás probudil a hra se začala vyrovnávat. K šanci se ale nikdo z našich nedostal. Byla potřeba změna, a proto přišlo střídání. V 58 minutě šel ze hřiště jako první Hajdarevič nahrazený Farkašem. Dále ho v 60 minutě následoval Tichý, kterého zastoupil Chukwuma. Ani soupeř neotálel a využil možnost svého posledního střídání - v tomto případě Macháčka nahradil Rubeš.
Stejně tak, jak se projevilo střídání u mosteckých, projevilo se i u nás. V 66 minutě o sobě dal vědět Chukwuma, kterého zastavil až nedovoleně Vait a obdržel první žlutou kartu zápasu. Po faulu následoval přímý kop, z kterého jsme vytěžili kop rohový. Tento následný roh v 67 minutě byl pro naše barvy úspěšný. Přesná rozehrávka přistála u nohou dobře postaveného Vlčka, který svou prudkou střelou nedal brankáři Hanusovi žádnou šanci. Dobrý taktický počin střídání tedy předznamenal navýšení vedení na 2:0. Na poslední dvacetiminutovku se na hřiště podíval i Michalec, který v 71 minutě zaujmul místo za střídajícího Bendu.

Zápas se pomalu chýlil ke svému konci a obě strany začali více a více chybovat a ztrácet míče. Z těchto ztrát těžili více mostečtí. Poprvé využil špatné rozehrávky v naší obraně Šedivý, který se dostal až před Vávru, ten ale jeho střelu za svá záda nepustil. Při šanci Šedivého se sám střelec zranil a byl nucen z utkání odstoupit. Most musel dohrát v oslabení. Toho už Brozany ale nevyužily a naopak ještě naposledy pustily při špatném vystavení do ofsajdové pozice mostecké do šance. Vávra tento pokus opět zneškodnil. Utkání poté ukončil poslední střelou zpoza vápna Chukwuma.

Druhý poločas se držení míče vyrovnalo, více šancí si dokonce vytvořili mostečtí. Žádnou však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Náš celek si po 2 trefách výsledek i se štěstím pohlídal a postupuje v MOL Cupu dále.

Hodnocení článku: 
Average: 5 (6 votes)
Branky: 
20. Tichý, 67. Vlček
ŽK: 
1:1
Rozhodčí: 
Melinčuk - Tvrdík, Talpáš
Diváci: 
150
Sestava: 

Vávra - Mešič, Matheus Da Silva, Tichý (59. Chukwuma), Benda (70. Michalec), Cibulka, Marič, Šollar, Hajdarevič (58. Farkaš), Eliáš, Vlček

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

30. 8. 2018 | A - tým
Do zápasu druhého kola MOL Cupu nastoupila naše sestava...
10. 8. 2017 | A - tým
Už na začátku se projevilo, že Viktorka je někde jinde......
8. 8. 2017 | A - tým
Los 2. kola MOL Cupu přiřkl Brozanům jako soupeře Viktorii...
28. 7. 2017 | A - tým
Minulou sobotu odehrál náš tým první ostré utkání nového...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

CD s oficiální hymnou
Cena:
50 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER