Nepovedené domácí utkání s Převýšovem

SK Sokol Brozany – SK Převýšov 0:2 (0:1)
4. kolo | Fortuna ČFL | Autor: Tomáš Bubeníček

Doufáme, že jsme si tímto zápasem vybrali to špatné...
Přemysl Lipš, SK Sokol Brozany

Náš další domácí zápas nezačal v tempu těch předešlých. Během prvního poločasu se hrálo spíše kolem půlícího kruhu a výrazný problém s podmáčeným povrchem nabízel plno soubojů. Občas jsme mohli vidět snahu o ohrožení branky na obou stranách. Tyto pokusy však z většiny vyšly naprázdno.

Našim hráčům bohužel nešlo naproti ani štěstí, a to se projevilo, i přes skromnost vyložených šancí, hned dvakrát. Poprvé už v 12. minutě, kdy po nákopu z pravé strany přišlo jednoduché sklepnutí hostů a převýšovský Korba se ve své první a jediné šanci nemýlil.

Uběhlo dalších pět minut a vyložená šance přišla i na domácí straně. A i naši hráči byli úspěšní. Na zatočený centr naběhl Chukwuma a dokázal ho proměnit v branku. Naší velkou radost ale v zápětí utnul rozhodčí, který velmi sporný ofsajd posoudil jako platný.

Do poločasové přestávky přišlo ještě pár náznaků na změnu skóre, ale brankáři na obou stranách byli tam, kde měli být. Nic už se do poločasu nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a hned v 48. minutě Tichý ohrožoval z úhlu hostujícího brankáře na přední tyči. V 51. minutě se mohl pokusit o reparát opět Chukwuma. Po kombinaci Vlček Benda, ale skákající míč netrefil.

Vše nasvědčovalo možnému brzkému vyrovnání. Opak byl ale pravdou. V 52. minutě nastala na naší obranné půlce nevinná skrumáž končící předčasným odmáváním ofsajdové pozice hostů. Hráči ovlivněni touto skutečností přestali na moment hrát, což stačilo převýšovským, aby dovedli míč až do prázdné branky. Rozhodčí následně tuto branku uznal.

Ani tato situace ovšem neukončila snahu brozanských o změnu skóre. V 66. minutě opět hledal Benda přesným centrem Chukwumu, který ani napotřetí svou šanci neproměnil. Po vystřídání, kdy šli na hřiště postupně Michalec, Eliáš a Marič se ofenzivní snaha ještě posílila. Časté zásobování centry z kopaček Mariče už ale nepříznivý stav nezvrátilo. Snaha se našim hráčům upřít nedala, soupeř však hrál jednodušší fotbal, a to se jim na těžkém terénu vyplatilo.

„Převýšov na nás přijel s jednoduchým a bojovným fotbalem založeným na dlouhých balonech. Jak se říká „vlétli“ na nás ve velkém tempu. Naopak my jsme se do svého tempa nemohli dostat a bojovali jsme nejen s důrazem soupeře, ale i s terénem. Z toho také pramenila první branka. Poté jsme měli několik slibných šancí na vyrovnání, ale v dobré pozici jsme nebyli schopni trefit branku. Druhý gól padl ze sporné situace, kdy jsme všichni přestali hrát, jelikož pomezní rozhodčí mával ofsajd. Doufáme, že jsme si tímto zápasem vybrali to špatné a v těch dalších budeme úspěšnější.“, zhodnotil utkání Přemysl Lipš.

 

Hodnocení článku: 
Average: 5 (1 vote)
Branky: 
12. Korba, 51. Korba
ŽK: 
1:2
Rozhodčí: 
Starý – Ulrich, Opočenský
Diváci: 
120
Sestava: 

Lipš – Mešič, Cibulka, Stehlík, Šollar – Vlček (63. Michalec), Farkaš (63. Eliáš), Studecký, Tichý (74. Marič) – Benda, Chukwuma

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

2. 4. 2019 | A - tým
Velké zklamání dovršila penaltová loterie ve které jsme...
10. 5. 2018 | A - tým
Převýšov se ujal vedení díky dvěma trefám Nováka, a když...
11. 10. 2017 | A - tým
Převýšov má hodně kvalitní kádr, ale náš tým bojuje do...
8. 3. 2016 | A - tým
O osudu utkání se rozhodlo během jedné minutyJán Kudlička...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Hrnek 90 let
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER