Zbuzany si odvezly tři branky

SK Sokol Brozany - FK Zbuzany 3:0 (3:0)
7. kolo | Fortuna ČFL B | Autor: Daniel Brzák; -sk-

Nedělní zápas byl fantastický! Zásluha na této výhře patří celému týmu.
Chukwudi Chukwuma, SK Sokol Brozany

Vcelku pohodlné vítězství o tři branky zaznamenali v 7. kole ČFL fotbalisté Brozan, když na svém pažitu přehráli Zbuzany 3:0.

„V první půli nám tam spadlo všechno, do čeho jsme kopli,“ culil se spokojený asistent trenéra Jiří Šmidrkal, jehož tým v posledních kolech zužovala mizerná koncovka. „Ano, s koncovkou i s herním projevem proti zkušenému soupeři jsem dnes spokojen,“ přikyvoval.

Výhru zařídili už v úvodní pětačtyřicetiminutovce Jáchym Bechyně, Petr Tichý a Chukwudi Chukwuma. „První půle byla hodně dobrá, ve druhé už to bylo takové rozhárané,“ nechtěl Šmirdkal i přes tříbodové odpoledne propadnout euforii.

Jak utkání hodnotí samotní aktéři?

Chukwudi Chukwuma: "Nedělní zápas byl fantastický. Vyhráli jsme ho v podstatě během prvních 45. minut a vítězství si plně zasloužíme. Začali jsme dobře hned od začátku a pokračovali ve stejném tempu až do konce. Dostali jsme se do 5 vyložených šancí a z toho 3 proměnili, což je pro nás velmi pozitivní. Zásluha na této výhře patří celému týmu."

Petr Výborný: "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, snažili jsme se napadat soupeřovu rozehrávku a první poločas se nám to dařilo. Hosté dělali chyby a my se dostali do několika slibných šancí, ale bez vážného ohrožení branky. Důležitý gól byl na 1:0, kdy jsme si zopakovali spolupráci s Bechym a stejně, jako v zápase v Pardubicích, jsme si pomohli gólem z rohu. Od toho okamžiku jsme začali hrát více s lehkostí a přidali jsme další dvě branky. Druhý poločas soupeř musel přidat. My jsme dobře vykrývali prostory a snažili se využít nějakých brejkových situací, ale bohužel jsme dalši branku nepřidali. Myslím si, že jsme po týmovém výkonu získali zasloužené a důležité tři body."

Sokol poskočil na desátou příčku se stejným počtem bodů, zlepšující se formu může navíc potvrdit hned v příštím kole. Opět na vlastním pažitu přivítá rezervu Hradce Králové, která je zatím dvanáctá.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
27. Bechyně, 29. Tichý, 39. Chukwuma
ŽK: 
0:2
Rozhodčí: 
Nenadál Martin - Drábek Drahoslav, Fojtík Martin
Sestava: 

Havránek – Pardubský, Hruštinec, Krátký (85. Jirkovský), Gebert (71. Studecký), Cibulka (C), Bubeníček, Výborný, Tichý (85. Sláma), Chukwuma (77. Kolařík), Bechyně

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

21. 10. 2021 | A - tým
Dělba bodů je ale podle mě zasloužená...Jiří Šmidrkal,...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Šála
Cena:
250 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER