Z Julisky s bodem

FK Dukla Praha B - SK Sokol Brozany 1:1 (1:1)
28. kolo | Fortuna ČFL B | Autor: Jiří Uldrich/fkdukla.cz; -sk-

Hráli jsme tři utkání v týdnu, takže na nás doléhá únava.
Jiří Šmidrkal, asistent trenéra

B-tým Dukly sehrál vyjímečně 28. kolo v sobotu od 11:00 hod. na domácím hřišti na hlavním stadionu Na Julisce. Hostující tým SK Sokol Brozany v dosavadním průběhu získal 47 bodů, což mu stačí na 4. místo v tabulce, rezerva Dukly se ziskem 38 bodů byla na průběžném 9. místě. Zvlášť srdečně přivítali příznivci Dukly trenéra hostujícího týmu, zkušeného reprezentanta J. Němce, který za Duklu nejdříve hrál a ji i trénoval, v dobách, kdy znovuzrozená Dukla hrála Pražský přebor a vybojoval s ní na jaře 2009 postup do divize. V zápase došlo ke konfrontaci mládí (Dukla s věkovým průměrem 19,4 roku) se zkušenostmi (Brozany s věkovým průměrem 27,3 ) a nutno konstatovat, že mladíci Dukly (bez "pendlerů" mezi A a B týmem), mezi nimiž byli na zkoušku i hráči z dorosteneckých týmů Dukly, mile překvapili. Byli po většinu zápasu lepším týmem, který diktoval tempo hry a získaný bod je pro ně více než zasloužený. Hosté vycházeli ze zajištěného obranného bloku, z něhož vyráželi do rychlých brejků a s cílem zužitkovat zkušenosti při standardních situacích před brankou Dukly. I přes několik dobrých příležitostí Dukly se nakonec oba soupeři rozešli smírně.

Do zápasu vstoupila lépe Dukla, v jejímž základu v mistrovských zápasech poprvé nastoupili dorostenci Š. Nikl a jako střídající hráč pak i Š. Krejčí, když svůj debut si již odbyli v předchozím kole i další dorostenci V.Löffler a O. Břeh.

O první střely se pokusili hráči Dukly, v 6. a 8. minutě, ale ostré rány ze střední vzdálenosti od L. Březiny i F. Špatenky skončily metr vedle hostující branky.

O první vzrušení se postarala Dukla v 10. min., když po průniku do malého vápna po pravé straně V. Kočím přišla přihrávka před branku hostí a neuznaný gól do sítě brankáře Havránka, protože rozhodčí Rejžek odpískal faul útočníka Dukly na hostujícího brankáře.

Ve 22. min. již ale situace byla opačná. Po přihrávce F. Špatenky se dostal do průniku R. Fojt do velkého vápna, hostující brankář vyběhl proti R. Fojtovi, fauloval jej, a Dukla zahrávala pokutový kop, který proměnil s přehledem T. Křenek, 1:0.

Ve 30. minutě dali o sobě vědět také hosté, kteří po rychlém protiútoku nebezpečně vystřelili z levé spojky z 18 metrů útočníkem D. Šupem, jeho prudkou střelu směřující k pravé tyči ve skluzu stačil zastavit L. Březina.

Hosté vyrovnali skóre utkání první střelou na bránu v 34. min., a byla to výstavní trefa hostujícího stopera Hruštince z 30 metrů z levé spojky, která, mírně tečovaná bránícím hráčem Dukly, se vytočila přesně do pravého vinglu, 1:1.

Dukla se pokoušela i nadále zvrátit vývoj utkání na svoji stranu, ve 41. min. střílel nebezpečně V. Kočí ze 17 m k levé tyči, ale hostující brankář stačil přízemní střelu vyrazit na roh. V nastaveném čase, ve 46. min. tečovanou střelu levého záložníka Š. Nikla opět stačil brankář J.

Havránek vytěsnit na roh. V samém závěru tříminutového nastavení první půle po dlouhém míči Š. Nikla a zaváhání hostující obrany, se dostal do gólové šance F. Špatenka, ale jeho střelu směřující do odkryté branky hostí, stačil z brankové čáry vykopnout stoper hostí D. Schettl.

Do druhé půle domácí trenér A. Majer vystřídal R. Fojta F. Ulmanem. Hostující trenér J. Němec sáhl ke dvojímu střídání, ze hřiště odešli záložníci M. Studecký a P. Tichý, jejich místa zaujali J. Bechyně a P. Výborný.

Dukla v rozmezí 56. a 58. min. zahrávala dva rohové kopy, ale hostující obrana byla připravena.

V 59. min. hosté z trestného kopu z levé spojky z 28 m nebezpečně vystřelili ostrou ránou P. Výborným, naštěstí pro Duklu, skončila střela metr vedle branky.

V 60. min. hosté vystřídali stopera D. Schettla R. Cibulkou.

V 66. min. také domácí trenér sáhl ke střídání, Š. Nikla v záloze vystřídal další dorostenec O. Břeh.

V 70. min. zahrávala Dukla trestný kop z pravé spojky ze 30 metrů, ale střela kapitána L. Březiny skončila nad hostující brankou.

Hosté setrvávali v bránění „z obranného bloku“, neotevírali prostor na své polovině.

V 80. min. vystřídal agilního, vyčerpaného D. Villasecu v záloze Dukly Š. Krejčí.

V 84. min. vystřídali také hosté, kde na druhé straně také vyčerpaného útočníka M. Jindráčka, kterého celý zápas čistě uhlídal V. Löffler, vystřídal čerstvý J. Sláma.

V samém závěru utkání, v nastaveném čase, si Dukla vytvořila dvě gólové šance. Nejprve ve druhé minutě nastavení si navedl míč do levé spojky F. Ulman, ale jeho střelu směřující do branky hostí, stačil bránící J. Bechyně vykopnout na roh.

Největší gólovou šanci si vypracovala Dukla v poslední minutě tříminutového nastavení, a to, když po rohovém kopu z levé strany, zahrávaném J. Hudcem, si výborně naskočil na zadní tyči J. Kozojed a jeho čistá ostrá hlavička z 5 metrů skončila, na štěstí pro hosty, vedle.

„Byl to spíš takový bojovný, nekoukatelný fotbal. Hráli jsme tři utkání v týdnu a máme hodně úzký kádr, takže na nás doléhá únava. Pořád je to ale bod ze hřiště soupeře, neprohráli jsme, takže to bereme,“ řekl asistent brozanského kouče Jiří Šmidrkal.

 

Hodnocení článku: 
Average: 5 (1 vote)
Branky: 
23. Křenek (pk) - 34. Hruštinec
ŽK: 
1:1
Rozhodčí: 
Rejžek - Vychodil, Matyš
Diváci: 
159
Sestava: 

Havránek (K) – Pardubský, Hruštinec, Schettl (60. Cibulka), Bubeníček – Krátký, Studecký (46. Výborný), Gebert, Tichý (46. Bechyně) – Jindráček (84.Sláma), Šup

PODOBNÉ ČLÁNKY

13. 6. 2022 | A - tým
Nebyl to kdovíjaký soupeř, ale měli tři střely na bránu a...
3. 6. 2022 | A - tým
Kdybychom dali vyrovnávací gól dříve, mohli jsme to...
25. 5. 2022 | A - tým
Nebyl to úplně pohledný zápas, ale samozřejmě máme z výhry...
18. 5. 2022 | A - tým
Chceme si závěr sezóny užít a pobavit diváky dobrým...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Šňůra na krk
Cena:
60 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER