V poháru končíme se vztyčenou hlavou

SK Sokol Brozany - FK Teplice 3:4 (2:2)
2. kolo | MOL Cup | Autor: František Bílek / Litoměřický deník; -sk-

Plno práce měly Teplice v Brozanech, kde proti nim ve 2. kole MOL Cupu stálo nažhavené domácí mužstvo, které je prošpikované řadou bývalých hráčů „sklářů". Svěřenci kouče Zdenka Frťali dvakrát prohrávali, po vítězství 4:3 jdou ale v domácí pohárové soutěži dál. Střetnutí, které vysílala v přímém přenosu Česká televize, přihlížela báječná návštěva čítající téměř patnáct stovek diváků.

První poločas byl rušný od samého začátku. A také pořádně bohatý na góly. Už v 7. minutě byl brankář „žlutomodrých" Mucha, který dostal šanci před v lize chytajícím Grigarem, krátký na povednou střelu Krátkého. Teplice usilovaly o vyrovnání, dočkaly po dvaceti minutách hry, kdy si z pravačky přehodil míč na levačku Yasser a ranou k tyči srovnal. Jenže téměř vzápětí si Sokol vzal vedení zpět, po křídelní akci po pravé straně se hlavičkou prosadil Jindráček. Znovu srovnáno bylo za deset minut po hlavičce Mičeviće, který si nejvýše vyskočil na rohový kop. Jenže Brozany byly při chuti a mnoho nechybělo, aby šly potřetí do vedení - Šup z otočky napálil břevno!

Vstup do druhé půle měli „skláři" báječný. Střídající Fila umístil hlavičkou střílený centr Havelky za záda gólmana domácích a Teplice poprvé v utkání vedly. Sokol už nedokázal být tak aktivní jako v prvním poločase, hosté hru více méně kontrolovali. Patnáct minut před koncem jejich výhru a tím pádem i postup do 3. kola pojistil velmi dobře hrající Yasser. V nastavení Brozany už jen snížily Novotným na konečných 3:4.

„I když jsou Brozany tým ČFL, mají 90 procent kluků, co prošli Teplicemi. Nejsou to žádní nazdárkové. Musím ocenit jejich výkon i atmosféru, která zápas provázela,“ smekl trenér vítězů Zdenko Frťala.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
7. Krátký, 21. Jindráček, 90+3. Novotný - 20. Jásir, 32. Mičevič, 47. Fila, 76. Jásir
ŽK: 
4:1
Rozhodčí: 
Rouček – Arnošt, Ježek
Diváci: 
1430
Sestava: 

Dombrovskij – Soungole, Zárybnický, Tichý (70. Novotný), Schettl (82. Krunert), Krátký (C), Jindráček (70. Chukwuma), Bubeníček, Strada, Bechyně, Šup (82. Ugwu)

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

CD s oficiální hymnou
Cena:
50 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER