Fotbal v Brozanech oslavil 100 let

Autor: Jakub Vítek

Před hlavním zápasem, ve kterém se střetli bývalí hráči Sokola Brozany, byl místní trávník svědkem duelů mládežnických družstev, ve kterých se předvedl brankář Martin Mikyna, který při závěrečném penaltovém rozstřelu "vygumoval" střelce Podlusk a rozhodnuto bylo již po třetí sérii. „Kluky znám, vím kam kopou" tvrdil po utkání Mikyna. Na otázku zda-li má svůj vzor odpověděl: „Je to Ondra Kolář ze Slavie. Mým snem je zahrát si někdy za ní".

Poté už se začali scházet bývalí hráči Sokola, kteří se až na místě dozvěděli, ve kterém týmu budou hrát. Zranění nepustilo na trávník například Jaroslava Kubíka, Petra Čermáka, Vlastimila Caltu, Pavla Kletečku či Luďka Nového.

Před zahájením zápasu předali předseda oddílu Antonín Kühn a nový místopředseda Fotbalové Asociace České republiky Jan Richter dárkové koše paní Frančíkové a Jakubcové. Bohužel jejich manželé se významné oslavy Sokola nedožili. Dalšími oceněnými byli bývalí hráči a funkcionáři Václav Zeman, Vlastimil Calta, Jaroslav Kubík, Ján Kudlička a Milan Rosenkranc.

Poděkování patří všem, kteří se utkání zúčastnili. Byly k vidění zajímavé akce, ale bohužel o výsledku rozhodla jenom jedna branka, která byla navíc vlastní. „Bylo to příjemné zpestření, některé kluky jsem vlastně ani pořádně neznal, ale užil jsem si to," řekl Přemysl Lipš, který tentokrát nenastoupil mezi tyčemi, ale v poli. Před zahájením utkání bylo připraveno šest brankářů, tudíž jako mladší musel Lipš do ofenzivní činnosti. Naopak jeho kolega Libor Vacho nastoupil "díky věku" v brance. „Byl jsem mile překvapen tím, že jsem byl na tuto akci pozván, moc si toho vážím a Brozanům přeji jen to nejlepší".

Velkým nepřítelem všech zúčastněných bylo obrovské  vedro, to trochu vadilo i Karlovi Tupému. „Bylo to celkem náročné i díky tomu počasí, ale rád jsem kluky opět viděl. Pokud jde o mě, hraji ještě v Německu, ale už tam netrénuji, jezdím tam pouze na zápasy."

A na závěr ještě slova předsedy oddílu Antonína Kühna: "Děkuji všem za účast, jsem rád, že se vše vydařilo a rád jsem bývalé spoluhráče opět viděl na hřišti a jsem také samozřejmě rád, že jsem byl v týmu vítězů. Jsem rád, že se nám podařilo uspořádat tak velkou oslavu. Hrál nám Olympic. Sešli jsme se v hojném počtu, zahráli si fotbal a užili si to."

 

Hodnocení článku: 
Average: 5 (3 votes)

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Almanach
Cena:
200 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER