Ohlédnutí za víkendovým turnajem OLDA CUP 2014

Autor: Oldřich Krejčí

V neděli 2. února se konal v brozanské hale již 5. ročník halového fotbalového turnaje starších žáků pod již tradičním názvem OLDA CUP. I toto sportovní soustředění vhodně zapadlo do velmi intenzivní série různých zimních turnajů, pořádaných SK Sokol Brozany v rámci přípravy mladých fotbalistů na jaro 2014.

Turnaje se zúčastnilo 7 týmů Litoměřicka (viz tabulka). V 21 zápasech se vystřídalo více jak 85 mladých hráčů ročníku 1999 – 2013 různého vzrůstu a různých zkušeností. Přesto ve všech zápasech bylo vidět opravdové nasazení všech hráčů a skutečné radosti ze hry.

Začátek turnaje nevyšel hned domácím hráčům SK Sokol Brozany „B“, kdy prohráli překvapivě s mužstvem Křešic 0:4. Naopak hráči SK Sokol Brozany „A“ prošli celým turnajem bez jediné porážky a remizovali těsně 1:1 jen mužstvem SK Bezděkov, které skončilo druhé.  V průběhu turnaje bylo vidět celou řadu dobrých kombinací a podařených gólů. Výraznou osobností byl brankář Marek Kašpar z mužstva SK Bezděkov, který obdržel za celý turnaj pouze 2 góly, a své mužstvo podržel a pomohl k zaslouženému celkovému 2. místu. Rovněž pohledným zážitkem pro sedící hráče a přítomné diváky bylo setkání některých již vyspělých hráčů, převážně ročníku 1999 a nejmenších a nejmladších hráčů ročníku 2003. Opravdu nejmladším účastníkem byl Filip Zezula z SK Křešice, který i když je ročník 2004, bojoval skutečně jako lev a nenechal se zahanbit ani zastrašit hráči o více jak hlavu vyššími. Rozlosování turnaje netušilo, že do posledního zápasu nebude známý vítěz. Setkala se v něm obě domácí mužstva „A“ i „B“ v němž nakonec těsně, ale zaslouženě, vyhrálo mužstvo zkušenějších z části „A“ a to 2:1. A tím se stali celkovými vítězi a opět získali pro SK Sokol Brozany zpět Putovní pohár. Družstvo „B“  po zkaženém začátku nakonec skončilo na krásném 3. místě.

Zámyslem trenéra domácích, Josefa Brožíka, bylo rozdělit celý svůj kádr na 2 týmy „A“ a „B“,  aby si v přípravném turnaji zahráli všichni hráči. To se nakonec podařilo a oba týmy svého trenéra ani Oldu nezklamali.

5. ročník turnaje OLDA CUP 2014 se opět vydařil. Byl vedený rozhodčími k fair play a zároveň byl i příjemným zpestřením nedělního dne pro všechny hráče i přítomné diváky svědčí o tom, že byla „ukázána“ pouze jedna žlutá karta, nikdo nebyl zraněn a vedoucí přespolních mužstev převážně přislíbili účast i na příštím ročníku.

Na závěr byly předány vítězům pěkné poháry a byli oceněni nejlepší jednotlivci.

Putovní pohár  získalo opět  mužstvo SK Sokol Brozany „A“ .
Nejlepším hráčem se stal Petr Zázvorka z týmu SK Sokol Brozany „A“, nejlepším brankářem Marek Kašpar z SK Bezděkov a nejlepším střelcem domácí hráč Petr Hyťha kapitán „A“ týmu.

Brozany A - Křešice 8:1, Bezděkov 1:1, Lukavec 7:0, Mšené Lázně 3:0, Budyně 3:0, Brozany B 2:1
Brozany B - Budyně 5:1, Mšené lázně 3:2, Lukavec 6:2, Bezděkov 0:2, Křešice 0:4, Brozany A 1:2

Konečné pořadí:
1. Brozany A

2. Bezděkov
3. Brozany B
4. Křešice
5. Budyně
6. Mšené lázně
7. Lukavec

Hodnocení článku: 
Average: 5 (1 vote)

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Kšiltovka 90 let
Cena:
200 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER