Ohlédnutí za soustředěním starších žáků

Autor: -sk-

Letošní přípravu starších žáků do nového ročníku fotbalové sezony 2014/2015, jsme zahájili netradičně a to letním týdenním soustředěním poslední týden v červenci v panenské přírodě Jizerských hor. Přesněji na historicky známé, turisticky frekventované Bártlově boudě v Bílém Potoku pod Smrkem.  Hlavním cílem „vysokohorské“ přípravy přítomných 13 mladých fotbalistů včetně dvou dívek bylo zvýšení jejich fyzické kondice a stmelení nového týmu.  Neobvyklá soustředěná příprava a trénink probíhal v podmínkách odloučení dětí od rodičů a kuriózně bez televizního signálu a dosahu WIFI :-)

Nabitý týdenní program zahrnoval ranní rozcvičky, běhy a přímé posilování v přírodě, doplněné o „výšlapy“ na nejbližší kopečky. Zejména organizovaný výstup na skalnatý vrchol Paličník (944 m. n. m.) a nejvyšší místní horu Smrk (1124 m. n. m.) prověřil fyzickou zdatnost mladých sportovců.  Stálá otázka „kdy už tam budeme a kolik ještě zatáček“ byla často odpovězena místní známou odpovědí „je to ještě kousek“. A ten kousek vždy znamenal ještě pěkný kus.  Nepříliš příznivé počasí hned v pondělí  způsobilo, že vrchol Smrku musel být „dobyt“ až na druhý pokus v pátek.  Zážitkem byl i výlet na Smědavu a sestup zpět do údolí. Součástí programu byl domluvený fotbalový zápas s místní jedenáctkou starších žáků z SK Bílý Potok (hrající III. třídu okresního přeboru). Ve skutečnosti se však proti našim hráčům postavili převážně dorostenci ve věku 18 – 20 let. Z obavy případného zbytečného zranění našich podstatně mladších hráčů jsme se dohodli po 1. poločase na ukončení zápasu za stavu 2:0 v náš neprospěch. I přes toto regulérní přerušení byla tato krátká hra pro naše hráče velkou zkušeností. První část zápasu byli naši hráči jako účastníci krajského přeboru vyrovnanými partnery a často technicky a fotbalově lepšími.

O celkovou relaxaci organizmu z celodenního pohybu v přírodě na čerstvém a čistém vzduchu se některým postarala i odvážná osvěžující koupel v ledové lázni místního Hájeného potoka. Doplnění sil a poskytnutí odpočinku zajišťoval však komplexní servis na Bartlově Boudě.  Všechny vždy uspokojilo výborné několika chodové jídlo a některé hladové jedlíky i možnost přidání příloh od paní kuchařky Boženky. Na závěr soustředění jsme proto nejen jí, ale i panu správci Rudovi za vše poděkovali a předali upomínkové předměty SK Sokol Brozany.

„Děkuji vedení SK Sokol Brozany za podporu při zajištění této akce, kolegům trenérům Laďovi Prokopovi a Martinovi Zelenkovi za pomoc na místě.  Za vitamíny děkujeme Lubošovi Mandovi a za vymyšlení celé akce našemu sponzorovi OLDOVI,“ dodal trenér Josef Brožík.

FOTO: Martin Zelenka

Hodnocení článku: 
Average: 4.5 (2 votes)

FOTOGALERIE

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Minidres
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER