Brozany posiluje bývalý slovenský reprezentant Maroš Klimpl

Foto k článku: Michal Sváček, MAFRA

Vyztužit defenzivní řady našeho A týmu přichází bývalý slovenský reprezentant Maroš Klimpl! Maroš je odchovancem Dynama Dolný Kubín, potom hrával i za MFK Ružomberok a FK Dukla Banská Bystrica. V roce 2001 přestoupil do Viktorie Žižkov. Po sestupu Žižkova v roce 2004 přestupuje do Baníku Ostrava. Devatenáctinásobný slovenský reprezentant v české lize odehrál 152 zápasů a dal 5 gólů.

V dalších letech působil například v Dánsku (FC Midtjylland), Skotsku (Motherwell, Dundee FC), Srbsku (FK Sloboda Užice) či na Kypru (Aris Limassol).

Od roku 2013 působil ve třetiligovém Chomutově, jenž úzce spolupracuje s prvoligovým klubem FK Teplice. Právě Teplice si jej v březnu 2014 vyžádaly kvůli problémům se stopery. Nekompletní sezonu 2013/14 v dresu Teplic zakončil s bilancí 9 ligových zápasů a 0 vstřelených branek. Právě z Teplic přichází Maroš do brozanského Sokola…

První branku za slovenské reprezentační A mužstvo vstřelil v kvalifikačním utkání proti Irsku 8. září 2007 (byl to jeho 18. zápas ve slovenské seniorské reprezentaci). Celkem odehrál ve slovenském národním týmu v letech 2002–2007 19 zápasů (a vstřelil výše zmíněnou 1 branku).

Maroš Klimpl by se mohl našim divákům představit již tuto neděli proti Novému Strašecí.

Hodnocení článku: 
Average: 4.6 (7 votes)

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

CD s oficiální hymnou
Cena:
50 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER