Vladimír Kunert vychytal další penaltové vítězství

SK Sokol Brozany - SK Kladno 1:0 NP
27. kolo | DIVIZE sk. B | Otakar Gabriel, sk

V divizní soutěži už bylo na programu 27. kolo a na našem hřišti se představil celek Kladna, který v odvetné části porazil doma Litoměřice, vyhrál v Lovosicích a nyní se snažil dobít naší tvrz.

Vláďa byl v důležitém střetnutí oporou a s jeho výkonem musím vyjádřit absolutní spokojenost.
Přemysl Bičovský, trenér

Trenér Přemysl Bičovský měl z utkání obavy. "Ze soupeře jsem měl strach, viděl jsem Kladno ve dvou utkáních a hrálo vynikající fotbal. Navíc se týmu daří a v odvetách patří mezi nejlepší týmy. Mají mladý mančaft, hráči jsou pohybliví, technicky dobře vybavení a navíc náš tým má problémy s marodkou a i ti, kteří nastupují v sestavě, nejsou úplně v pořádku," prozradil kouč.

Navíc do utkání nemohli zasáhnout Vacho, Šollar a Marič a hlavně absence Vacha byla problémem, neboť jeho náhradník Starczewski je rovněž mimo hru, a tak se mezi tyče postavil dorostenec Vladimír Kunert, ale Kladnu se za jeho záda  míč propasírovat nepodařilo, a po utkání si mladý hráč užil uznání spoluhráčů. "Vacho má pracovní úraz, kdy si hnul zády, ale Vláďa, který zatím odchytal v soutěži pouhých pět minut, byl v důležitém střetnutí oporou a s jeho výkonem musím vyjádřit absolutní spokojenost," pochvalovat si výkon mladého gólmana Přemysl Bičovský.

První poločas příliš šancí nepřinesl a pouze ve 27. minutě obstřelil Verbíř při trestném kopu hostující zeď, ale brankář Kladna Tesař se překvapit nenechal a na druhé straně Kunert vytáhl střelu Hanzlíka. U míče byli častěji hosté, ale po přestávce se situace otočila. Nejprve prověřil Tesaře střelou z trestného kopu Benda, ten ale míč vyrazil na rohový kop a o chvíli později mohlo jít do vedení Kladno, ale po zásahu Skořepy skončil míč na břevně. Pak přišly dvě šance našeho celku. Dvacet minut před koncem vypálil tvrdě Verbíř, Tesař jeho střelu vyrazil, poradil si s opakovaným pokusem stejného hráče a nakonec vyrazil na rohový kop i dorážku Diveckého. A o pět minut později jsme měli výhodu pokutového kopu. Vše zahájil gólman Kunert, když přesným výkopem uvolnil Verbíře, který postupoval sám na brankáře, ale po jeho stažení se kopala penalta. Míč si postavil kanonýr Benda, ovšem jeho střela skončila nad břevnem. Do konce utkání už branka napadla, a tak o zisku plusového bodu musely rozhodnou penalty…

"V první půli měl soupeř optickou převahu, ale po přestávce už bylo utkání vyrovnané, oba týmy se snažily získat tři body a pokud bychom proměnili penaltu, zřejmě bychom už výhru udrželi, ale zisk dvou bodů proti vynikajícímu soupeři bereme. Musím pochválit obranu, hrála výborně a pomohla Vláďovi k vychytání nuly," tvrdí na konci zápasu Přemysl Bičovský.

V odvetné části divizní soutěže se již počtvrté na našem stadionu kopal penaltový rozstřel. Proti Chomutovu čaroval brankář Starczewski, v soubojích s Libiší a Neratovicemi podržel tým Vacho a nyní ,když jsou oba brankáři na marodce, se vyznamenal Vladimír Kunert (ročník 1997).

Zahajovalo Kladno a po střele kapitána Procházky vedlo 1:0. Franc však poslal míč do opačného rohu, než si vybral gólman Tesař a bylo srovnáno. Do vedení dostal hosty Suchý, ale proměnil i Klimpl. Následoval kladenský Skořepa, ale jeho ránu zlikvidoval Kunert a po dělovce Verbíře jsme vedli 3:2. Srovnal Hanzlík, poté Vackovu střelu vyrazil Tesař a po trefě Veselého vedlo Kladno 4:3. Divecký však proměnil a po deseti penaltách byl stav 4:4. Kladno nezaváhalo Čížkem, za náš celek však kontroval Bittengel. Pak Kunert vyrazil střelu Růžičky, a když zamířil přesně Cibulka, radovalo se z bodu navíc naše mužstvo.

"Už jsme v domácím prostředí třikrát neproměnili pokutový kop, což nás stálo body, ale proti Kladnu je zisk dvou bodů cenný," říká Přemysl Bičovský a dodává: "Nyní jedeme na hřiště Souše, tam to bude hodně těžké, ale vybírat už si nemůžeme, když pak hostíme Litoměřice a jedeme do Lovosic."

Sestřih z utkání připravujeme...

Hodnocení článku: 
Average: 5 (5 votes)
ŽK: 
1:1
Rozhodčí: 
Štěrba
Diváci: 
150
Sestava: 

Kunert - Franc, Uka, Tupý, Bittengel - Verbíř, Klimpl, Cibulka, Vacek - Divecký, Benda

VIDEO

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

10. 5. 2017 | A - tým
Nakonec to mohlo být pro domácí ještě krutější...Tomáš...
12. 10. 2016 | A - tým
Před dvěma lety, v sezoně kdy náš celek postupoval do ČFL...
28. 10. 2014 | A - tým
Kladno - Těžko fotbalistům Kladna po utkání s naším týmem...
29. 4. 2014 | A - tým
Náš A tým ve svém dalším divizním utkání potvrdil svou...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Hrnek 90 let
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER