V sobotu proběhl již 6. ročník halového turnaje OLDA CUP

OLDA CUP 2015
Autor: RSDr. Oldřich Krejčí | Foto: RSDr. Oldřich Krejčí

Po úspěšném minulém víkendu pro brozanský fotbal organizací finále zimní Tipsport ligy, se uplynulou sobotu 31. 1. uskutečnil v Brozanech již 6. ročník tradičního halového turnaje starších žáků pod názvem OLDA CUP 2015. Turnaj zapadl do celé řady přípravných zimních utkání mladých fotbalistů pořádaných SK Sokol Brozany na blížící se jarní sezonu 2015. Pořadatelé si postavili netradiční scénář turnaje, který kromě zápasu šesti zúčastněných mužstev „každý s každým“, byl doplněn následně ještě soubojem jednotlivých dvojic o konečné pořadí.  Krásný turnaj s téměř bezkonfliktním průběhem, pak proto doplnila dramatičnost závěrečných bojů s prověrkou fyzické a psychické připravenosti mladých hráčů.

V  odehraných 18 zápasech se vystřídalo 60 hráčů ze 6 mužstev, kteří nastříleli více jak 61 branek. Po základní části vyhráli sice domácí borci z SK Sokol Brozany, ale právě ve velmi vypjatém a divácky hlasitém finálovém zápasu o 1. místo byli na penalty úspěšnější mladí hráči z mužstva TJ Sokol Mšené Lázně.  A tak domácí museli po dvou letech předat Putovní pohár vítěznému mužstvu.

Nejlepším brankářem a oporou svého mužstva byl vyhlášen Martin Skokan z vítězného týmu, který odchytal celý turnaj pouze s jedním obdrženým gólem.  Nejlepším hráčem se pak stal domácí Tomáš Juraš. Na nejlepšího střelce se 6 góly nakonec dosáhl Daniel Jožko z Viktorie Budyně (dorostenec – hrál s povolením organizátorů), který se musel 10x rozstřelovat o svůj triumf s Milošem Šebkem ze Mšených Lázní. Jen škoda, že musel odejít z turnaje předčasně již s 5 střelenými góly po 3 zápasech nadějný hráč a střelec domácích Jarda Suroviak (a to posílit mladší žáky do Prahy). Obdiv a ocenění za bojovnost si zaslouží mužstvo z Lukavce, kde hráli průměrně mladší hráči. Jako objev turnaje byl vyhlášen Radek Kofr právě z tohoto týmu. Velmi dobře obstála i jediná dívka turnaje Jaroslava Kubíková z ASK Lovosice.
    
Zvláštností letošního ročníku bylo, že poprvé organizátoři získali Partnera turnaje. Stal se jím Nadační fond J&T, který přispěl k celkové příjemné atmosféře sobotního dopoledne. Všichni účastníci byli v úvodu seznámeni o jeho humánním poslání pomáhat zejména dětem, které potřebují zvýšenou péči a lásku v náhradních rodinách, tak jak je prezentováno v televizi známou kampaní „Hledáme rodiče“.

Na závěr byly předány všem mužstvům pěkné poháry a každému hráči věcné ceny a malé upomínkové předměty připomínající symboliku partnera turnaje. Zpestřením pro více jak 30 diváků, kromě bojovných zápasů, bylo vylosování jednoho diváka na závěr vyhlašování výsledků, který obdržel upomínkovou tašku. Vylosovaná maminka jednoho z mladých hráčů, přijala dárek s dojetím.

Konečné výsledky:
1. TJ Sokol Mšené Lázně
2. SK Sokol Brozany A
3. TJ Viktoria Budyně nad Ohří
4. ASK Lovosice
5. SK Sokol Brozany B
6. SK Lukavec

Hodnocení článku: 
Average: 5 (1 vote)

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

20. 3. 2018 | Starší žáci
V návaznosti na známé mládežnické turnaje v kopané,...
13. 2. 2017 | Žáci
V rámci přípravných utkání mladých fotbalistů SK SOKOL...
31. 1. 2016 | Starší žáci
Zatímco venku mohutně sněžilo a vrcholil extrémně mrazivý...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Sklo 0,5l
Cena:
300 Kč*

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER