Brozany podruhé v řadě otočily zápas. Luxusní trefou zajistil tři body Schettl

FK Teplice B - SK Sokol Brozany 2:3 (0:0)
26. kolo | Fortuna ČFL B | Autor: František Bílek / Litoměřický deník; -sk-

Béčko Teplic sahalo v neděli v derby proti Brozanům po remíze, dvě minuty před koncem ale rozhodl o vítězství favorizovaného hostujícího celku 3:2 nádhernou trefou z přímého kopu David Schettl, jeden z mnoha hráčů v bílém dresu, kteří v minulosti působili na Stínadlech.

Po bezgólové první půli padlo po obrátce pět branek, z toho tři do sítě teplického Jana Grümanna. „Skláři" sice vedli díky Yasserovi, který nastoupil se sebezapřením s bolavými zády, Brozanští ale během deseti minut skóre otočili ve svůj prospěch. Procházka sice srovnal, jenže pak se ke standardní situaci postavil Schettl a z ostrého úhlu pěknou střelou na zadní tyč strhl vítězství na stranu svého týmu.

„Já standardky vůbec netrénuji. Nějak to na mě padlo. Míč byl asi šest sedm metrů od čáry, byl to těžký kop. Snažil jsem se balon nacpat na zadní. Věděl jsem, že když si tam naběhnou hráči, tak to bude mít brankář těžké. Zaplaťpánbůh to vyšlo a máme důležité vítězství," hřál šťastného střelce gól a i tři body.

„Ten třetí gól nechci moc komentovat, za mě to nebyl faul, ale běžný souboj tělo na tělo. Schettl ale standardku zahrál dobře," uznal trenér rezervy FK Teplice Ladislav Jamrich.

Výkon jeho celku v prvním duelu nové sezony ho zklamal. „Kluci neunesli tíhu okamžiku. V přípravě jsme se prezentovali dobrými týmovými výkony, tentokrát mi ale chybělo sebevědomí a větší klid. Když jsme vedli, tak jsme se báli udělat výsledek. Prohrávali jsme, povedlo se nám srovnat… Už jsme to měli udržet. Může to být tím, že se nám změnil kádr, je tam málo zkušeností."

V kabině Brozan bylo pochopitelně veselo, mužstvo kouče Jiřího Němce podruhé v řadě otočilo nepříznivě se vyvíjející zápas ve svůj prospěch. „Můžeme se ptát jen sami sebe, proč se to zase stalo. Ale jsem rád i za kluky, že se nám to povedlo otočit. Byl to těžký zápas, klasicky vyhecovaný, když hodně z nás v Teplicích hrálo. Domácí byli v první půli trošku lepší, pak se to obrátilo. Měli jsme hodně standardek, v nich je naše síla," komentoval Schettl střetnutí, které se hrálo na perfektně připraveném trávníku v Dubí - Pozorce.

Sokol má ze dvou zápasů šest bodů, o ambicích ale nikdo z kabiny příliš mluvit nechce. „Řekli jsme si už třetí sezonu v řadě, že půjdeme zápas od zápasu. Pochopitelně, že chceme maximum, čili pořád vyhrávat. Ale nevyhlašujeme žádné cíle, nemluvíme o ambicích. Jsme jedna velká parta, rodina. Já tu jsem moc šťastný," vyznal se David Schettl.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
51. Yasser, 84. Procházka - 67. Soungole, 76. Krátký, 88. Schettl
ŽK: 
1:4
Rozhodčí: 
Řeháček - Štastný, Bahník
Diváci: 
200
Sestava: 

Kouba - Bechyně, Krunert (83. Tichý), Soungole, Zárybnický, Schettl, Krátký, Ugwu (64. Chukwuma (90. Matoušek)), Strada, Šup, Jindráček (64. Bubeníček)

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

26. 9. 2023 | A - tým
Je to cenná výhra nad výsledkově neoblíbeným soupeřem....
11. 9. 2023 | A - tým
Rozhodlo naše neproměňování šancí. Trefili jsme tyč,...
23. 8. 2023 | A - tým
Krásný fotbalový zápas sehrály Velvary v derby na půdě...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Hrnek 90 let
Cena:
100 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER