Tyč, břevno a zahozená penalta. Derby rozhodla jediná branka.

SK Sokol Brozany - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
6. kolo | Fortuna ČFL B | Autor: Daniel Brzák / Deník.cz; -sk-

Rozhodlo naše neproměňování šancí. Trefili jsme tyč, břevno, zahodili jsme penaltu.
Jiří Šmidrkal, asistent trenéra

Trefa Davida Černého z 9. minuty rozhodla derby mezi Sokolem Brozany a Ústím nad Labem.

Krajské derby otevřelo už v pátek program 6. kola ČFL ve skupině B. Na první domácí duel i nadále čeká ústecká Arma, která si musela v zápase proti Brozanům prohodit pořadatelství, z Litoměřicka si ale odvezla těsnou výhru 1:0.

„Věděli jsme, do čeho jdeme, že to bude válka a bude to těžké. Brozany mají dobrý tým, pro mě to bylo trochu speciální, jelikož jsem tu hrál, takže vím, jak je náročné zde zvítězit, o to větší mám radost. Byl to hodně soubojový zápas, od nás bojovný výkon, možná to nebylo moc hezké na koukání, ale věděli jsme, že to musíme ubojovat a urvat tu tři body. Povedlo se nám dát na začátku gól, potom přežít šance soupeře, penaltu a vyhráli jsme. To je pro nás důležité," líčil brankář Ústí David Němec, který chytil domácím penaltu.

„Jsem tu od toho, abych taky něco chytil. Jelikož ji kopal Marek Strada, který působil i v Ústí a po tréninku na mě vždycky penalty kopal, tak jsem trochu tušil, kam by to mohl dávat. Známe se, kopl to tam, já tam byl a proto jsem ji chytil," pravil skromně hrdina, jenž si navíc dobře postavil i brankovou konstrukci. Brozany totiž trefily i tyč a břevno.

Právě na mizernou koncovku žehral i jeden z asistentů brozanského trenéra Jiřího Němce Jiří Šmidrkal. „Rozhodlo naše neproměňování šancí. Trefili jsme tyč, břevno, zahodili jsme penaltu, naopak jsme sami inkasovali po hloupé chybě, kdy se nedohodli oba naši stopeři," krčil zklamaně rameny.

Pro Brozany jde o druhý domácí zápas v řadě bez gólu i bez bodového zisku, nabízí se tak paralela z minulosti, kdy Sokol vozil body zvenku ale doma se mu nedařilo. „Vypadá to tak. V tuhle chvíli to vypadá, že hrát doma je pro nás za trest," ušklíbl se Šmidrkal. „Doufám, že v příštím kole to zlomíme a dopřejeme našim fanouškům tříbodovou radost," dodal.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
9. D. Černý
ŽK: 
3:2
Rozhodčí: 
Václav Kubec – Jakub Hodek, Marek Mazanec
Diváci: 
529
Sestava: 

Kouba – Strada, Bechyně, Zárybnický, Bubeníček – Soungole – Krátký, Schettl, Jindráček (76. Ugwu), Novotný (76. Tichý) – Chukwuma (65. Šup)

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

26. 9. 2023 | A - tým
Je to cenná výhra nad výsledkově neoblíbeným soupeřem....
23. 8. 2023 | A - tým
Krásný fotbalový zápas sehrály Velvary v derby na půdě...
13. 8. 2023 | A - tým
Béčko Teplic sahalo v neděli v derby proti Brozanům po...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Kšiltovka 90 let
Cena:
200 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER