Utrápená výhra, ale počítá se!

TJ Sokol Živanice - SK Sokol Brozany 0:1 (0:0)
8. kolo | Fortuna ČFL B | Autor: Daniel Brzák / Deník.cz; -sk-

Je to cenná výhra nad výsledkově neoblíbeným soupeřem. Zvlášť po špatném prvním poločase.
Marek Krátký, kapitán týmu

Hubenou výhru 1:0 urvaly v Živanicích Brozany. Trenérskému štábu Sokola se po třech domácích nezdarech v řadě ulevilo, ačkoliv věděl, že výkon nebyl optimální.

„Vrátilo se nám štěstí, která nám chybělo doma s Ústím. Byla to ale utrápená výhra, rozhodně jsme nebyli lepším týmem,“ měl jasno jeden z asistentů brozanského kouče Jiřího Němce Jiří Šmidrkal.

„Vyhrát mohly oba týmy, mohlo to skončit opravdu jakkoliv, ale jsem rád, že se nám podařilo odčinit ty tři domácí zápasy,“ zmínil duely se Zápami, Ústím a Pardubicemi B, z nichž získal Sokol pouze jediný bod.

Výhru mu tentokrát vystřelil krátce po změně stran Michael Junior Ugwu, Brozany se díky tříbodovému zisku posunuly na šestou příčku.

"Je to cenná výhra nad výsledkově neoblíbeným soupeřem. Zvlášť po špatném prvním poločase, kdy jsme mohli prohrávat. O přestávce jsme si v kabině něco řekli, udělali změny a druhá půle už byla o něčem jiném a po pěkné akci jsme dali vítězný gól," zhodnotil utkání kapitán Marek Krátký.

"Do utkání jsme vstoupili s několika postovými změnami a hned potvrdili naší touhu po vítězství úvodním tlakem. Tempo zápasu ale postupně opadalo a změnilo se v dlouhou fázi bránění. Hodně jsme ztráceli míče a to nás stálo spoustu sil. Jsem velice rád, a musím kluky pochválit, jak jsme přistoupili k druhému poločasu. Začali jsme bojovat o každý míč a získávat důležité prostory. I přes to si soupeř vytvořil několik šancí, které naštěstí nevyřešil dobře. Náš jediný gól tak znamenal, že jsme si odvezli plný počet bodů. Štěstí tentokrát přálo nám," doplnil Tomáš Bubeníček.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno
Branky: 
54. Ugwu
ŽK: 
2:1
Rozhodčí: 
Pavel Rejžek – Matěj Toucha, Petr Kotalík
Diváci: 
100
Sestava: 

Kouba – Strada, Bechyně, Zárybnický, Bubeníček – Soungole – Krátký, Jindráček (90. Novotný), Šup (90. Koča), Krunert (46. Tichý) – Ugwu (63. Chukwuma)

FOTOGALERIE

PODOBNÉ ČLÁNKY

11. 9. 2023 | A - tým
Rozhodlo naše neproměňování šancí. Trefili jsme tyč,...
23. 8. 2023 | A - tým
Krásný fotbalový zápas sehrály Velvary v derby na půdě...
13. 8. 2023 | A - tým
Béčko Teplic sahalo v neděli v derby proti Brozanům po...

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Šňůra na krk
Cena:
60 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER