Čtyři víkendové body pro žáky

17. kolo | KP starších a mladších žáků | -sk-

MŽ | SK Sokol Brozany - FK Rumburk 3:2 (1:1)

Mladší žáci ubojovali výhru proti Rumburku a zvítězili 3:2. V 21. Minutě nás poslal do vedení uzdravený Toth. Hosté minutu před poločasem, po mnoha našich individuálních chybách, odpověděli a srovnali na 1:1. Do druhého poločasu se šlo “od nuly” a hned na začátku, konkrétně ve 35. minutě, skóroval Ondřej Mikyna. Bohužel hosté pět minut před koncem znovu srovnali, když se po individuální akci prosadil Holub. Brozanští mladší žáci se nevzdali a 2 minuty před koncem šli potřetí do vedení. Tentokrát byl přesný Matěj Trávníček. Tento stav už hosté zvrátit nedokázali, a tak si mladší žáci připisují další 3 body.

Při absenci trenéra Havlíka hodnotil průběh zápasu jen trenér Svoboda.
“Všichni jsme velice rádi za výhru, ale jsme si vědomi toho, že výkon měl být daleko lepší. I když jsme většinu času měli míč na svých kopačkách a soupeř fyzicky odešel už první poločas, měli jsme z našich šancí a střel vytěžit daleko více než 3 góly. Neproměňování šancí je bohužel naše slabina. Utkání proti Rumburku jsme mohli rozhodnout už první poločas, mohli jsme dát čtyři, pět gólů a hrát jen svou hru. Místo toho si necháme dát z dvou individuálních akcí dva góly a utkání se pak snažíme rozhodnout až v posledních pěti minutách. Naštěstí se nám to podařilo ale nemůžeme spoléhat, že se nám to takhle bude dařit každý zápas. Na koncovku se do dalších zápasů zaměříme a pevně věřím, že proti Trmicím se nám podaří vsítit gólů více.”

SŽ | SK Sokol Brozany - FK Rumburk 2:3 (1:0) Pen: 2:3

Starší žáci Rumburku byli před tímto utkáním pouhý bod za Brozany. Na podzim jsme v Rumburku vyhráli 5:1. I v domácím zápase jsme šli brzy do vedení, když se trefil v 15. minutě Štěpán Volák. Po celý první poločas jsme měli převahu, ale nedokázali jsme vstřelit další gól, přestože jsme k tomu měli další příležitosti včetně pokutového kopu, který jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase se podařilo soupeři srovnat na 1:1 a poté jsme bojovali převážně sami se sebou a s naším sebevědomím. Nedokázali jsem si přihrát a ztráceli zbytečně míče. Několikrát nás podržel náš brankář. Ty největší šance soupeře jsme přečkali a poté se vysunul na pravou stranu útoku Kuba Vesecký, který po samostatné akci zvýšil na 2:1. Poté měl ještě několik možností, když šel opět sám na branku, ale nepodařilo se navýšit skóre, a naopak soupeř dokázal těsně před koncem zápasu vyrovnat na 2:2 po hrubé chybě naší obrany, kdy jsme soupeři nahráli balón a ten šel sám na našeho brankáře.

O vítězi se tedy rozhodovalo v pokutových kopech (nové pravidlo), které jsme prohráli 3:2 a tak jsme získali pouze bod. Rumburk získal dva, dotáhl se na nás a díky lepšímu skóre je před Brozany. V tomto zápase jsme měli jednoznačně vyhrát a bod je pro nás velkým zklamáním. V dalším zápase jedeme do Trmic, kde bychom chtěli jak výsledkově, tak hlavně herně náš výkon napravit.

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno

PODOBNÉ ČLÁNKY

11. 4. 2023 | Mladší žáci
Ve druhém kole jarní části krajského přeboru mladších žáků...
27. 3. 2023 | Mladší žáci
V neděli 26. března se na domácí půdě, UMT Brozany nad...
3. 10. 2022 | Mladší žáci
Na začátku utkání dominovaly především Brozany, ale po...
3. 10. 2022 | Mladší žáci
Začátek utkání patřil žákům z Brozan. V úvodních pěti...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

Almanach
Cena:
200 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER