Žáci v Lovosicích bodovali jen napůl

ASK Lovosice - SK Sokol Brozany
14. kolo | KP starších a mladších žáků | -sk-

Ve 14. kole jsme se staršími žáky jeli na horkou půdu do Lovosic. Na podzim jsme s nimi prohráli, a proto jsme jim měli co vracet. A lepší začátek jsme si nemohli přát. Hned v první minutě prakticky z protiútoku po rozehrání zápasu soupeřem jsme se ujali vedení po krásné akci 1:0. Autorem branky byl Kuba Vesecký. Takový začátek naše hráče nabudil a pokračovali ve velmi dobrém výkonu. Ve 12. minutě to bylo už 2:0, když se opět z rychlého protiútoku trefil znovu Kuba Vesecký. Poté se hra vyrovnala a náš soupeř se dostával do častějších zakončení. Nás ale několikrát podržel kvalitním výkonem brankář. Do přestávky jsme ale po nedorozumění v obraně bohužel inkasovali.

Druhý poločas jsme přestali bojovat a začali se bát o výsledek. V záloze a útoku jsme nepodrželi balón a obrana neměla čas si vůbec odpočinout. Brzy po přestávce soupeř vyrovnal, a dokonce se ujal vedení 3:2 (gól na 3:2 byl bohužel z postavení mimo hru, ale rozhodčí jej uznal). Jako by naše kluky tato situace nakopla a podařilo se nám vstřelit další branku. Bohužel ji rozhodčí neuznal. Původně kvůli postavení mimo hru, poté protože míč přešel přes pomezní čáru. Někteří kluci toto brali jako velikou křivdu, dali průchod emocím, takže jsme dostali okamžitě 2 žluté karty. Poté jsme si dali z rohového kopu vlastní gól a vypadalo to, že je rozhodnuto. Nicméně po hezké individuální akci D. Králíčka došlo k ruce v pokutovém území soupeře a měli jsme možnost snížení na 4:3 z pokutového kopu. Bohužel se Kubovi Veseckému penalta nepovedla a přestřelil. V závěru utkání ještě soupeř zvýšil na 5:2.

Naopak mladším žákům se zápas v Lovosicích vydařil na jedničku. Už v 1. minutě se ujali vedení, prosadil se Čistý. O chvilku později srovnal Stránský a v 19. minutě dokonce otočil zápas Zalabák. Naši kluci se ale nevzdali a ještě do poločasu srovnali. Ve 24 minutě se po krásnem pasu Matěje Trávníčka prosadil Škopán. Druhý poločas patřil Brozanům. Ve 42. Minutě skóroval Ouda po přesné přihrávce Ondřeje Mikyny a skóre uzavřel do prázdné brány ke konci zápasu Matěj Trávníček. Brozanští mladší žáci tak po výhře 4:2 přivezli z Lovosic cenné tři body.

Trenér Jakub Havlík krátce a stručně zhodnotil zápas: “Výborný odpracovaný a týmový výkon. Kluci makali jeden za druhého, a tak by to mělo být v každém zápase.” Trenér Dominik Svoboda následně dodal: “Naši kluci zvládli velmi těžký zápas na půdě favorita celé soutěže. Alespoň na vlastní oči vidí, že hrát se dá úplně s každým. Teď nás doma čeká velice těžký zápas, a proto bych chtěl touto cestou pozvat všechny fanoušky, aby kluky přišli podpořit 24. 4. od 12:00 proti Junioru Děčín B. Utkání hrajeme v Brňanech. Děkuji a těším se na vaši podporu.”

 

Hodnocení článku: 
Zatím nehodnoceno

PODOBNÉ ČLÁNKY

11. 4. 2023 | Mladší žáci
Ve druhém kole jarní části krajského přeboru mladších žáků...
27. 3. 2023 | Mladší žáci
V neděli 26. března se na domácí půdě, UMT Brozany nad...
3. 10. 2022 | Mladší žáci
Na začátku utkání dominovaly především Brozany, ale po...
3. 10. 2022 | Mladší žáci
Začátek utkání patřil žákům z Brozan. V úvodních pěti...

Stránky

Google play

VÝBĚR ZE SUVENÝRŮ

CD s oficiální hymnou
Cena:
50 Kč

SOCIÁLNÍ SÍTĚ | FACEBOOK & TWITTER